Rasipanje topline solarne ulične svjetlosti

U radnom procesu solarnih uličnih svjetala, osim svjetlosne energije koju emitira čip, ostatak energije se u osnovi pretvara u toplinsku energiju. Visoke temperature ozbiljno će utjecati na vijek trajanja solarnih LED uličnih svjetala. Stoga je potrebno obratiti punu pozornost na rasipanje topline LED uličnih solarnih svjetala. Ako ne, mogu se dogoditi neki problemi:

Struktura solarne svjetiljke može biti savijena i napuknuta zbog toplinskog širenja. To je zato što se LED solarna ulična svjetiljka sastoji od različitih dijelova različitih materijala. A koeficijent termičke ekspanzije i kontrakcije njih su različiti. Stoga se materijal može savijati i smanjivati kada temperatura padne. Materijal se može proširiti i puknuti kada temperatura poraste

Prekomjerna temperatura može uzrokovati prepreke radu LED uličnih svjetlosnih krugova. Kada temperatura poluvodičnih komponenti u elektroničkoj opremi poraste, otpor će postati manji. To će formirati začarani krug "porasta otpornosti na porast temperature-struje povećanja topline-porasta temperature". I došlo je do nepovezanosti s fenomenom izgaranja.

Visoka temperatura može uzrokovati štetu na materijalu solarnih uličnih svjetala, što pogoršava kvalitetu materijala. Što je viša temperatura materijala koji se koriste u elektroničkoj opremi, to je oksidacija brža. Ako se opetovano podvrgne visokotehncijsku oksidaciju, njegov će se život uvelike skratiti. U isto vrijeme, ponovljena toplinska ekspanzija i hladno skupljanje smanjit će čvrstoću materijala, pa čak i oštetiti ga.

Road Smart solarna ulična svjetla imaju visoku čvrstoću i izvrsnu disipaciju topline, možemo ponuditi 3-5 godina jamstva za sva naša solarna svjetla. Dobrodošli da nas kontaktirate za bilo kakve informacije.